Hyppige toalettbesøk? Dette er historien som 70 % av menn kjenner seg igjen i.

VANSKELIG Å SOVE? Dårlig søvn kan påvirke livskvaliteten. Det trenger ikke være mer enn små tiltak som skal til for at du skal kunne sove gjennom natta uten å måtte besøke toalettet.

70 % av alle menn over 50 år må opp om natten for et toalettbesøk

Er du mye oppe om natta fordi du må på do? Føler du at dårlig nattesøvn påvirker livskvaliteten? Den gode nyheten er at det finnes enkle grep som kan hjelpe deg.

En urolog på Prostatasenteret ved urologisk avdeling på Haukeland universitetssykehus, forteller i et intervju med vi.no at vannlatingsproblemer hos menn kan oppstå i 50-åra og oppover. En enkel kartlegging av vaner kan hjelper mange pasienter.

– Vi kartlegger drikkemønster og hvor ofte mannen tisser i løpet av to døgn. Noen drikker mye før de legger seg. Etter hvert når vi blir eldre og hjertet ikke fungerer så godt, blir det oftere problemer med vannlatingen. I ung alder går vannet fort gjennom systemet. Jo eldre vi blir, desto lengre tid tar det for nyrer og hjerte å kvitte seg med overflødig væske, forklarer urologen.

Bedre nattesøvn og livskvalitet

Ulike problemer med vannlating er, ifølge urologens intervju med vi.no, et veldig vanlig problem. Han forteller at mellom 60 og 70 prosent av menn opplever slike problemer når de blir eldre.

– Over 70 prosent av eldre menn opplever at de må opp for å tisse om natta, sier han.

Selv om vannlatingsproblemer kommer med alderen, er det ikke alderen i seg selv som fører til problemet.

– Den vanligste årsaken er at prostata blir større hos menn når de blir eldre. Urinrøret går gjennom prostata og når den vokser, blir urinrøret klemt. Det blir tett i sluket, sier urologen.

– Det er sannsynligvis en underbehandlet tilstand. Det er jo litt sånn at menn ikke går til legen. Si fra til legen slik at du får hjelp. Veldig ofte er det bare generelle livsstilsråd som skal til. Å legge om vaner kan hjelpe deg til bedre nattesøvn og livskvalitet, sier han.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ashwagandha Stress

I over 10 år slet Einar (68) med dårlig søvn, våkenetter og hyppig vannlating på natten. Nå er problemet over.

Einar Bjørn 2– Allerede etter to måneder etter jeg begynte med å spise dette hver dag, begynte jeg å sove sammenhengende gjennom hele natten. Dette har vært svært uvanlig for meg, i over 10 år. Nå har det blitt den nye hverdagen, og jeg er veldig takknemlig!

Også på dagtid merker Einar stor forskjell.

– Jeg merker tydelig at jeg sover bedre på natta, og at søvnkvaliteten er blitt mye bedre. Nå våkner jeg ofte klar og uthvilt før klokken ringer om morgenen, og det å kunne slippe å gå på toalettet om natten er helt fantastisk. Med bedre netter blir dagene uten tvil bedre også!

I over 10 år slet Einar med søvnløse netter og slitsomme dager. For Einar gikk de søvnløse nettene utover hukommelse og immunforsvar, men nå har det snudd.

– Det er en fantastisk god følelse. Jeg er veldig takknemlig, og det som er kult er at alt har snudd, bare fordi jeg spiser dette hver eneste dag.

Nyere forskning avslører det som kan være løsningen på et under-kommunisert problem

Ashwagandha HukommelseNational Library of Medicine i USA har nå utført en større forskning på Ashwagandha og hvilke virkninger det kan ha på urolig søvn, blant annet relatert til vannlating.

I en blind-test, ble alle deltakerne delt opp i 2 grupper. Halvparten fikk kun placebo tabletter, og den andre halvdelen fikk 120 mg av Ashwagandha daglig i en periode på 6 uker.  De ble målt opp mot WHOQOL (World Health Organization Quality of Life-Bref scale). 

Etter 6 uker ble blodet, urinen og de vitale organene nøye analysert, i tillegg til dybdeintervjuer med test-deltakerne.

Resultatet fra det gjennomførte studiet viste at hele 72% av de som hadde fått Ashwagandha hadde forbedret søvnen markant. Av de som hadde inntatt placebo tabletter kunne 29 % rapportere om marginal bedring i den sammenhengende søvnen.

Forskerne konstanterte med at det gir en signifikant forbedring i den sammenhengende søvnkvaliteten ved inntak av anbefalt mengde Ashwaganda hver dag.

Dette kan bli din løsning også!

Nature Pharma Norge feirer alle de positive tilbakemeldingene og den nye forskningen med å invitere deg til å prøve Ahwagandha Forte gratis og uforpliktende i hele 30 dager. Ikke fortsett med å stå opp hver eneste natt for å besøke toalettet, når du ikke må. Prøv Ashwagandha Forte i dag!

Ja takk! Jeg ønsker å prøve Ashwagandha GRATIS* i 30 dager!

Første del av denne artikkelen er hentet fra et intervju i vi.no. Intervjuet er direkte utdrag, men urologens navn er fjernet. Dette, da det ikke er avklart med vedkommende at intervjuet gjengis på ashwagandhaforte.no.