Mindre energi om dagen?

Enkelte kan føle seg ekstra trett om vinteren. Mindre sollys betyr at hjernen produserer mer av hormonet melatonin, som kan gjøre deg søvnig.

Siden utskillelsen av dette søvnhormonet er knyttet til lys og mørke, kan du kan føle deg tidligere trett om kvelden enn normalt.

Vi har funnet løsningen for deg, og du kan enkelt få tilbake energien du savner!

To viktige vitaminer

At du nå har lite energi kan ha flere årsaker, men akkurat i løpet av vinterhalvåret er mangelen på dagslys en viktig faktor som kan påvirke helsen.

I tillegg er det liten tvil om at det er to viktige vitaminer som påvirker energinivået vårt. Det er veldig viktig å få i seg nok Vitamin D og Vitamin B12 – og mer viktig enn noen gang i vinterhalvåret.  

Med energi Vitaminet B12 og Vitamin D er hensikten å bidra til mer energi i hverdagen. Mange føler seg slitne, og ofte kan mangel på vitamin B12 og D3 være en grunn til dette.

Vitamin D-mangel uten symptomer

Mindre solskinn i vintermånedene gir mindre tilgang på Vitamin D, noe som kan bidra til følelsen av å være sliten.

Den viktigste kilden til Vitamin D er sollys, men på den nordlige halvkule er det lite tilgang på Vitamin D mellom november og mars, så det er spesielt viktig å få i seg Vitamin D på andre måter. 

Eldre kvinner er ekstra utsatt for å rammes av plager som kan kobles til D-vitaminmangel.

Vitamin D-mangel kan være uten symptomer, eller tilstanden kan gi vage symptomer. Alvorlig D-vitamin-mangel kan svekke eller skade beinvev og muskulatur i kroppen, særlig dersom mangeltilstanden har pågått over lengre tid.

Mangel på B12 kan gi langvarig utmattelse

Det er i dag ingen enighet om hva som definerer et optimalt nivå av vitamin B12. Når kroppen begynner å utvikle vitamin B12-mangel, er symptomene ofte uspesifikke og med stor variasjon fra person til person: langvarig utmattelse, psykiske symptomer, nedsatt matlyst eller nesten ingen symptomer.

Vitamin B12 – kobalamin – er et vitamin som er av avgjørende betydning for DNA-produksjon i kroppens celler. Spesielt sårbare er hurtigvoksende celler som blodceller og slimhinner i tarmsystemet. Nerveceller er også sårbare for vitamin B12-mangel. Ved langvarig og alvorlig mangel kan alle kroppens organer bli skadet. Vitaminet kan ikke lages i kroppen og må derfor tilføres gjennom kosten.

Tidlig i utviklingen av vitamin B12-mangel foreligger ingen, få eller uspesifikke symptomer (f.eks. langvarig utmattelse, psykiske symptomer, nedsatt matlyst). Siden vitamin B12-mangelen fører til feil i produksjonen av røde blodlegemer, kan lav blodprosent (anemi) oppstå etter hvert, noe som fører til blekhet, slapphet og tretthet. Andre typiske symptomer er betennelse i tunge og munnviker. 

Den perfekte kombinasjonen

Vi har valgt å kombinere vitamin D, vitamin B12 og magnesium ettersom dette er stoffer som gjerne mangler i den norske befolkingen (rundt 25 % får i seg for lite av minst en av dem), og som samtidig er grunnleggende for å bevare kropp og sinn. Et balansert inntak gir mer overskudd og energi, et velfungerende immunsystem og en bedret mental funksjon, både hos gammel og ung.

Vitamin B12 i tilstrekkelige mengder er spesielt viktig for at man føler seg glad og fornøyd. Vitaminet er også viktig for å vedlikeholde en normal kognitiv funksjon og for korttidsminne. Mange nordmenn har for lite vitamin B12 i sitt vanlige kosthold. Om du fyller opp reservene er sjansen god for at du føler deg bedre og mer balansert.

En ekstra dose Vitamin D kan også hjelpe på humøret. Spesielt i den mørke årstiden, når huden vår ikke får nok solstråler til selv å fremstille tilstrekkelige mengder. Dertil styrker vitamin D kroppens immunsystem, noe som bidrar til at du kan ha en aktiv hverdag.

Ja takk! Jeg ønsker å prøve Ashwagandha GRATIS* i 30 dager!
Skriv inn ditt telefonnummer:
Du blir sendt videre til et bestillingsskjema, forhåndsutfylt med informasjon knyttet til ditt telefonnummer. Du bestiller ingenting ved å gå videre.

Vi har gleden av å invitere deg til å teste Ashwagandha Forte HELT GRATIS* i 30 dager. Du betaler kun 79,- for registrering og porto, og det foreligger ingen kjøpsforpliktelser eller bindingstid. For at du skal være helt trygg på å bestille din prøvepakke, tilbyr vi selvfølgelig 14 dager ubetinget angrerett!
Ashwagandha Forte boks