SPØRSMÅL OG SVAR:

mangel på seksuelle prestasjoner

Vi har svarene på de vanskelige spørsmålene

De fleste menn opplever en eller annen gang problemer med ereksjonen og dette er normalt. Ifølge en undersøkelse som RFSU har gjort, kan plager med ereksjonen føre til lav selvfølelse, nedstemthet og usikkerhet i parforholdet. Hos menn i alderen 35–50 år har omtrent 11 prosent plager med ereksjonen. I gruppen over 51 år gjelder det så mange som hver fjerde mann. Det betyr at ca. 290 000 norske menn har plager med ereksjonen.

Noen menn klarer ikke å fullføre et samleie, men hos noen varer ikke lysten lenge nok til å fullføre samleie. Hos noen kan problemet komme og gå.

Hvorfor oppstår ereksjonsplager?

Det kan være mange årsaker til mangel på ereksjonen, og det er ofte 2 hovedkategorier vi deler de inn i. Det er det psykiske og det fysiske. 

De psykiske årsakene kan være:

  • Prestasjonsangst
  • Stress
  • Psykiske lidelser, som blant annet at man føler seg nedfor. 

Hvis vi ser på de fysiske årsakene kan vi finne blandt annet:

  • Livsstilsplager 
  • Bivirkning av en del medisiner
  • Skader i alvorlig ulykker (for eksempel plutselig blitt lam fra livet og ned)

Hvordan vet vi om det er ereksjonsproblemer?

Noen menn opplever at de ikke kan ha sex i det hele tatt, mens andre kan ha samleie, men ereksjonen varer ikke lenge nok til å ha tilfredsstillende samleie. Problemet kan også komme og gå hos noen menn.

Er det vanlig å søke hjelp?

Det er vanlig for menn å være tilbakeholdne med å søke hjelp for ereksjonsproblemer. Det finnes heldigvis behandlinger som sannsynligvis kan hjelpe. Alternativene er flere, inkludert medikamenter, terapi og livsstilsendringer, som kan bidra til å bedre ereksjonen. 

Finnes det noe du selv kan gjøre?

Det finnes flere ting du kan forsøke selv som kan hjelpe gi deg ereksjonen tilbake. Det er mange som opplever en positiv effekt av regelmessig trening, vektreduksjon og å stumpe røyken. I tillegg er det flere som rapporterer at de har hatt effekt av det å gå til en sexolog eller parterapaut.  

Er det kun eldre menn som rammes?

Nei, absolutt ikke. Dette kan påvirke menn i alle aldre. Det er mange yngre menn som kan oppleve nervøsitet, og mange yngre menn kan føle press rundt seksuell prestasjon.

Kan alle bruke medikamenter?

Bruker du medikamenter mot alvorlige plager kan det være at du ikke skal bruke medikamenter for ereksjonsproblemer. Noen antibiotikatyper kan også øke konsentrasjonen av medikamentet. 

Hvordan fungerer medikamentene?

De bidrar til å åpne blodårene i penis slik at blodet kan strømme lettere inn. Det er viktig å merke seg at disse kan gi bivirkninger som hodepine, halsbrann eller rødme. Disse medikamentene kan være farlig å ta for noen personer. 

Det finnes et naturlig dokumentert alternativ

Ashwagandha har vist en effekt når det kommer til vedlikehold av normal fruktbarhet og seksuell funksjon. Studier ser gjerne på for skjellige aspekter av seksuell funksjon og fruktbarhet, som senking av stress i forbindelse med erektil funksjon, mengde av aktive sædceller, lubrikasjon, og liknende.

Planten er effektiv på flere områder. Den hjelper med å vedlikeholde konsentrasjonsevnen og sinnsroen, noe som for mange også kan være hjelpsomt for seksuell prestasjon. Dertil påvirker plantens virkestoffer også kroppens stoffskifte.

Forskning viser signifikante resultater

Det er blitt gjennomført begynnende studier, som et 90-dagers pilotprosjekt, ved fem klinikker for ufruktbarhet, i Mumbai, India. Studien involverte 46 mannlige pasienter, i alderen 22 til 40 år, som alle hadde diagnosen oligospermia (-sædmengde mindre enn 20 millioner per milliliter sæd). -Alle mennene hadde hatt regelmessige samleier med en frisk partner, uten noen tegn på kvinnelig ufruktbarhet.

Som del av eksperimentet fikk et tilfeldig utvalg av halvparten av pasientene ashwagandha-rotekstrakt, med en dose på 225 mg, tre ganger daglig.

Den andre halvparten fikk et plasebo tre ganger per dag, og fungerte slik som et kontrollutvalg.

Som et resultat kan vi blant annet se mer normalt aktive sædceller.

På slutten av den 90 dager lange behandlingen hadde pasientene som fikk ashwagandha-ekstrakt en:

Ashwagandha

 

Alle forbedringer i tilstanden var statisk signifikante, sammenlignet med med minimale variasjoner i placebo gruppen. Når det kommer til den personlige oppfatningen av pasientene, meldte 70% at de anså behandlingen som fremragende, mens 12% i placebo gruppen mente det samme. Forskerne konkluderte med at: “Resultatet av forsøket gir bevis for tryggheten og hensiktsmessigheten, så vel som toleransen av en behandling med Ashwagandha-rotekstrakt”. 

Ikke fortsett med et samliv med ereksjonsproblemer når du ikke må.

Nå inviterer vi deg til å prøve Ashwagandha Forte GRATIS* i hele 30 dager. Prøvepakken er helt uforpliktende, og det er ingen forskuddsbetaling, bindingstid eller kjøpsforpliktelse. 

Få tilbake den seksuelle lysten - prøv selv GRATIS*!

Ja takk! Jeg ønsker å prøve Ashwagandha GRATIS* i 30 dager!
Skriv inn ditt telefonnummer:
Du blir sendt videre til et bestillingsskjema, forhåndsutfylt med informasjon knyttet til ditt telefonnummer. Du bestiller ingenting ved å gå videre.

Vi har gleden av å invitere deg til å teste Ashwagandha Forte HELT GRATIS* i 30 dager. Du betaler kun 79,- for registrering og porto, og det foreligger ingen kjøpsforpliktelser eller bindingstid. For at du skal være helt trygg på å bestille din prøvepakke, tilbyr vi selvfølgelig 14 dager ubetinget angrerett!
Ashwagandha Forte boks

Kilder: