De fleste menn opplever en eller annen gang problemer med den seksuelle prestasjonen og dette er normalt. Ifølge en undersøkelse som RFSU har gjort, kan plager med den seksuelle prestasjonen føre til lav selvfølelse, nedstemthet og usikkerhet i parforholdet. Hos menn i alderen 35–50 år har omtrent 11 prosent plager med å prestere. I gruppen over 51 år gjelder det så mange som hver fjerde mann. Det betyr at ca. 290 000 norske menn har plager med den seksuelle prestasjonen.
Noen menn klarer ikke å fullføre en intim stund, men hos noen varer ikke lysten lenge nok til å fullføre den intime stunden. Hos noen kan problemet komme og gå.
Det kan være mange årsaker til ereksjonssvikt, og det er ofte 2 hovedkategorier vi deler de inn i. Det er det psykiske og det fysiske.
De psykiske årsakene kan være:
Hvis vi ser på de fysiske årsakene kan vi finne blandt annet:
Noen menn opplever at de ikke kan prestere seksuelt i det hele tatt, mens andre kan prestere, men det varer ikke lenge nok til å ha tilfredsstillende seksuelt samvær. Problemet kan også komme og gå hos noen menn.
Det er vanlig for menn å være tilbakeholdne med å søke hjelp for disse problemene. Det finnes heldigvis behandlinger som sannsynligvis kan hjelpe. Det finnes flere behandlingsalternativer, inkludert medikamenter, terapi og livsstilsendringer, som kan hjelpe.
Det finnes flere ting du kan forsøke selv som kan hjelpe gi deg lysten tilbake. Det er mange som opplever en positiv effekt av regelmessig trening, vektreduksjon og å stumpe røyken. I tillegg er det flere som rapporterer at de har hatt effekt av det å gå til en sexolog eller parterapaut.
Nei, absolutt ikke. Dette kan påvirke menn i alle aldre. Det er mange yngre menn som kan oppleve nervøsitet, og mange yngre menn kan føle press rundt seksuell prestasjon.
Bruker du medikamenter mot alvorlige plager kan det være at du ikke skal bruke medikamenter for den seksuelle funksjonen. Noen antibiotikatyper kan også øke konsentrasjonen av medikamentet.
De bidrar til å åpne blodårene i penis slik at blodet kan strømme lettere inn. Det er viktig å merke seg at disse kan gi bivirkninger som hodepine, halsbrann eller rødme. Disse medikamentene kan være farlig å ta for noen personer.
Ashwagandha har vist en effekt når det kommer til vedlikehold av normal fruktbarhet og seksuell funksjon. Studier ser gjerne på for skjellige aspekter av seksuell funksjon og fruktbarhet, som senking av stress i forbindelse med erektil funksjon, mengde av aktive sædceller, lubrikasjon, og liknende.
Planten er effektiv på flere områder. Den hjelper med å vedlikeholde konsentrasjonsevnen og sinnsroen, noe som for mange også kan være hjelpsomt for seksuell prestasjon. Dertil påvirker plantens virkestoffer også kroppens stoffskifte.
National Library of Medicine i USA har nå utført en større forskning på Ashwagandha og hvilke virkninger det kan ha på den urolige søvnen.
Det var 2 grupper der den ene halvparten fikk placebo tabletter, og den andre halvdelen fikk 120 mg av Ashwagandha daglig i en periode på 6 uker. De ble målt opp mot WHOQOL (World Health Organization Quality of Life-Bref scale).
Etter 6 uker viste resultatene interessante funn:
Etter de 6 ukene tok de en analyse av blodet, urinen og de vitale organene.
Resultatet fra det gjennomførte studiet viste at 72% hadde forbedret søvnen. De som hadde inntatt placebo tabletter kunne rapportere om 29% bedring i den sammenhengende søvnen.
Vi kan derfor konstantere med at det er en stor forbedring i den sammenhengende søvnkvaliteten ved inntak av Ashwaganda.
Konklusjonen av studiene er altså at Ashwagandha gir langt flere positive helseeffekter enn først antatt.
Firmanavn: NATURE PHARMA NORGE AS
Org nr.: NO925924512MVA
Telefon: 333 70 000