Ønsker du en raskere effekt av treningen?

Visste du at i timene etter du har vært aktiv, og opp mot et døgn etter aktivitet, synker blodtrykket markant sammenlignet med vanlig blodtrykk i hvile. Forbrenningen holder seg også høyere i timene etter aktivitet. Den økte forbrenningen er avhengig av hvor hard aktiviteten har vært, og kan merkes det nærmeste døgnet etter aktivitet. Regelmessig fysisk aktivitet har også en positiv effekt på fordøyelsen.

Fysisk aktivitet har også umiddelbare positive effekter på hjernen, som blant annet medfører økt oppmerksomhet, positiv effekt på følelsesregulering, bedret hukommelse, problemløsning, planlegging og organisering av hverdagen. I tillegg kan fysisk aktivitet bidra til reduksjon av lettere grader av depresjon og angst, og forbedre søvnkvalitet.

Kilde: Helsenorge

Perfekt for bygging av muskler

Ashwagandha Forte kan hjelpe deg med å oppnå bedre resultater når du trener og driver med styrkebygging eller bodybuilding, og når du vil bygge ned din andel av kroppsfett ved normal regelmessig trening.

Ekstrakt fra ashwagandha-roten har gjennom flere årtusener blitt brukt som et kosttilskudd av styrkebyggere i India, som har en lang tradisjon for en type bodybuilding som kan minne om den moderne konkurranseformen, men gjerne i kombinasjon med bryting eller kampsport. Skriftlige kilder finner vi alt i Vedaene, mens skulpturer og leirfigurer leverer arkeologisk dokumentasjon.

Flere eksperimenter har til nå vist positive resultater, når det kommer til sammenhengene mellom inntaket av Ashwagandha Forte og positive resultater for fysisk helse, trening og muskelbygging.

Bedre forbrenning og raskere restitusjon

Magnesium bidrar til å redusere tretthet og utmattelse, og det bidrar til en god forbrenning. Mineralet bidrar til mange deler av kroppens proteinsyntese og styrker celleveggene, og det bidrar til å styrke knokler og tenner. Det øker også muskelfunksjon og reduserer restitusjonstiden. Den praktiske effekten er gjerne at du unngår eller reduserer tilfeller kramper og stølhet under og etter trening.

Når det kommer til vitamin D, så bidrar stoffet til en god forbrenning, er essensielt for dannelsen av røde blodlegemer, og andre grunnleggende celledelingsprosesser. Dette reduserer tretthet og utmattelse, noe som slik også bidrar til bedre utholdenhet under trening, så vel som en raskere og bedre restitusjon.

workout

Vedlikeholder hele kroppen

Bruken av ashwagandha som et kosttilskudd i forbindelse med idrett, mosjon og muskelbygging har lange tradisjoner i India. Moderne studier støtter opp om disse egenskapene ved planten.

I mer målrettede studier for bygging av muskelmasse og reduksjon av kroppsfettandel finner vi at både kroppsfettprosenten synker, og at muskelmassen øker raskere, hos dem som inntar ashwagandha. Dertil støtter plantekstraktet legningen av brukte muskler og virker smertedempende.

De andre bestanddelene i Ashwagandha Forte drar i samme retning. Vitamin B 12, Vitamin D og Magnesium er viktige andeler av et kosthold for den som trener og utøver utholdenhetsidrett. Vitaminene bidrar både til et sterkere immunforsvar, bedre forbrenning og mer overskudd, mens magnesium støtter vedlikehold av beinbygning, så vel som forbrenning i musklene og deres restitusjon.

Dertil bidrar ashwagandha positivt til vedlikehold av hjerte-karsystemet og vedlikeholder på flere vis kroppens evne til å ta opp surstoff, som trengs for langvarig vedvarende forbrenning.

Klar forbedring på utholdenhet og fysisk helse

En av de mer interessante studiene for hvordan ashwagandha forbedrer utholdenhet og fysisk helse, ble gjennomført med indiske toppidrettsutøvere i sykkelsporten i 2012. Dette er interessant med hensyn til våre påstander her. De fleste studier blir nemlig gjennomført med mer vanlige deltakere.

Sykling er definitivt en utholdenhetssport, og vi kan sikkert se for oss landeveisritt i Giro de Italia eller Tour de France, hvor trikotkledde idrettsutøvere stritter opp bratte dalsider og over fjellplatåer med ritt som gjerne har etapper på mer enn seks timer, og løp som varer i flere uker.

I denne studien deltok 40 syklister 20 menn og 20 kvinner, i alderen 18 til 27 år, som minst konkurrerte på mellomstatlig nivå i India. (*India er en føderasjon av 36 delstater.) De ble delt opp i to like store grupper bestående av 10 menn og 10 kvinner, hvor den ene gruppen mottok plasebo i form av tapioka-stivelse, mens den andre mottok 500 mg ashwagandha-rotekstrakt 2 ganger per dag.

Studien forløp over 8 uker. I løpet av perioden ble deres aerobiske kapasitet målt ved hjelp av tredemølle og hjerterytmemonitor, nese-munn-maske samling av luftforbruk (volum O2)og gass-sammensetting av åndedretten, og åndedrettens hyppighet, for data-analyse (digital), og beregnet forbrenning. Maksimal hjerterytme ble målt. Utholdenhet ble målt til punktet hvor deltagere gav opp.

Studien kunne notere imponerende resultater for bruken av ashwagandha, også når det kom forbedring av utholdenhet og fysisk helse hos toppidrettsutøvere.

workout

En uslåelig kombinasjon

For vanlig styrkebygging har vitamin B 12 ikke en direkte effekt, men stoffet fungerer støttende på den generelle helsetilstanden. Den dag i dag får rundt 25 % av den norske befolkningen ikke i seg nok B 12 på daglig basis, gjerne fordi de spiser mye hurtigmat eller preparert mat. Om du fokuserer på proteinshakes og andre tilskudd, kan en daglig dose med ekstra vitamin B 12 være hensiktsmessig. Dette gjelder spesielt om du foretrekker å ernære deg hovedsakelig vegansk eller vegetarisk.

Dertil bidrar B 12 også til forbrenningen i cellene, det er viktig for å skape nye røde blodlegemer og styrker immunsystemet på generelt grunnlag. Om du lider av B 12 mangel, vil et kosttilskudd med stoffet gjerne også bidra til å gi deg mer lyst og energi, og det styrker korttidsminne, nervesystemet og kognisjon. Kombinasjonen i Ashwagandha Forte er dermed en vinnende løsning.

Betydelig økning i muskelmasse og styrke

Nyere forskning på ashwagandha belegger de tradisjonelle forbindelsene til styrkebygging. Ashwagandha (Withania somnifera Dunal), er i tusenvis av år blitt brukt for en rekke helsefordeler. Stoffene i planten påvirker nervesystemet, det endokrine systemet, hjerte-lungen-systemet, og kroppens forbrenning og energibruk.

I tradisjonell indisk urtelære, ayurveda, forklares det at ashwagandha kan brukes for styrkebygging. Derfor er det nå blitt gjennomført flere forskjellige tester på hvordan ashwagandha påvirker muskelbygging, støtter kroppslig yteevne med hensyn til muskelstyrke, og leging og restitusjon når man kommer i bedre form.

I et eksperiment ble 57 menn, i alderen 18 til 50 år, delt opp i to grupper, på tilfeldig grunnlag. Felles for dem alle var at de ikke hadde mye erfaring med styrketrening.

Den ene gruppen på 29 personer fikk 300 mg Ashwagandharot-ekstrakt, to ganger per dag, mens kontrollgruppen på 28 personer fikk ett plasebo av stivelse.

I løpet av en periode på åtte uker deltok begge grupper i samme type styrketrening. Resultatet ble målt på slutten av perioden. Muskelstyrken ble vurdert på grunnlag av 1 RM, en repetisjon maksimum, eller det meste en person klarer å løfte eller flytte på en gang, i en bestemt øvelse. Dette kalles også for maksimal styrke.

Effektiviteten av restitusjon ble evaluert på grunnlag av ble evaluert ved bruk av serummuskel kreatin kinase (CK) nivåer.

Sammenlikner vi dem som tok ashwagandha, med dem som tok plasebo, så finner vi en merkbar større økning av:

En merkbar reduksjon av:

  • Muskelskade som følge av trening og
  • Kroppsfettprosent (minus 3,5 % i forhold til minus 1,5 % hos kontrollgruppen)

 

Dertil ble det ikke meldt ifra om noen negative bivirkning hos noen av deltakerne.

Forskere konkluderte: Ashwagandha-kosttilskudd er assosiert med betydelig økning i muskelmasse og styrke,» noe som gjør det til et nyttig supplement til vekttrening, da det kan påvirke både muskel-utvikling og – restitusjon.

Et sikkert og effektivt kosttilskudd

Mange idrettsutøvere – både amatører og profesjonelle – leter etter måter å få et forsprang på. Faktisk fant en nylig studie at de aller fleste konkurransedyktige mannlige idrettsutøvere bruker kosttilskudd og andre ergogene hjelpemidler.

Dette gir imidlertid gyldige bekymringer om fusk med forbudte stoffer, noe som fører til forskning på potensielle naturlige ytelsesforbedrende midler som ikke krysser linja til det som anses som forbudte og helseskadelige legemidler.

Med ashwagandhas lange historie, som sikkert og effektivt kosttilskudd, kan ytterligere forskning med sikkerhet finner ytterligere støtte for dets potensialet som et stoff som bidrar positivt til idrettsaktivitet og trening.

Det er naturlig å anta at større undersøkelser, så vel som personlige erfaringer, vil støtte opp rundt de erfaringer som til nå er samlet, både i antikke indiske skrifter, så vel som i moderne gjenoppdagelse av ashwagandha som et effektivt hjelpemiddel for gode treningsresultater og en sunn fysikk.

Ja takk! Jeg ønsker å prøve Ashwagandha GRATIS* i 30 dager!
Skriv inn ditt telefonnummer:
Du blir sendt videre til et bestillingsskjema, forhåndsutfylt med informasjon knyttet til ditt telefonnummer. Du bestiller ingenting ved å gå videre.

Vi har gleden av å invitere deg til å teste Ashwagandha Forte HELT GRATIS* i 30 dager. Du betaler kun 79,- for registrering og porto, og det foreligger ingen kjøpsforpliktelser eller bindingstid. For at du skal være helt trygg på å bestille din prøvepakke, tilbyr vi selvfølgelig 14 dager ubetinget angrerett!
Ashwagandha Forte boks